Aquest lloc utilitza cookies pròpies i de tercers per anàlisi, contingut personalitzat i publicitat . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús.
Cerrar Més informació
Logotipo Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya Portal de la transparència Icono idioma catalan Icono idioma castellano

Tornar a l'inici del Portal de la transparència Tornar
inici

 Introducció

Informació organitzativa

Marc Jurídic

Informació Económica i Pressupostària

Web Corporativa

        
Funcions

 

Presentació

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya FECETC, és una entitat sense ànim de lucre creada en 1992, després d'una unificació de criteris entre l'Associació Catalana de Centres de Treball i l'Associació de Centres de Treball per disminuïts físics i/o sensorials i la incorporació de AECEMFO. La FECETC és una organització empresarial que agrupa setanta tres centres especials de treball (CET), amb més de 6.450 treballadors, que ofereixen diferents productes i serveis com per exemple neta, manipulats, serigrafia, gestió d'aparcaments, fabricació d'aparells ortopèdics, vending, benzineres, màrqueting telefònic, jardineria, multimèdia i TV, fabricació de contenidors, cablejat elèctric, injecció de plàstics, serveis d'enginyeria, bugaderia industrial, serveis a externs a les empreses, pintura industrial, muntatges industrials,  producció de cervesa artesanal, semiconserves i salaons  etc.


Els centres especials de treball són empreses que es caracteritzen per explicar entre els seus treballadors amb un 70% de persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual en un grau superior al 33% i, com a conseqüència d'això, tenir una disminució de la seva capacitat de treball igual o superior a aquest percentatge. Són empreses que participen al mercat en les mateixes condicions que la resta d'agents econòmics, ja que el seu objectiu és dur a terme un treball productiu i la seva gestió se sotmet a les normes i els requisits que afecten el conjunt de les empreses. El que ha de diferenciar els CET altres empreses és el seu objectiu de facilitar la integració laboral de les persones amb discapacitat al mercat de treball.

Des dels nostres CET contractem persones amb discapacitat, amb formació a càrrec de l'empresa per facilitar l'adaptació als continus canvis en totes les àrees de l'activitat, especialment la innovació tecnològica i als processos productius.  La nostra finalitat és treballar per facilitar aquesta inserció sociolaboral i fer possible que els CET esdevinguin empreses competitives en el marc laboral, potenciant la millora empresarial i social dels CET; alhora, sensibilitzem, acompanyem i donem eines a les empreses per a la implantació de la responsabilitat social en la creació i qualitat dels llocs de treball.

La Federació col·labora amb la resta de federacions de centres especials de treball i entitats de l'estat espanyol i forma part, entre uns altres, del COCARMI d'atenció a persones amb discapacitat i FEACEM. També som membres associats de Foment del Treball Nacional.

 Objectius generals
•Promoure i millorar la integració sòcio-laboral de les persones amb discapacitat, ja sigui per la via ordinària o per la via del treball protegit.
•Actuar com a referent social en la inserció del col·lectiu, amb accions d'acompanyament a la inserció sociolaboral.

Objectius específics
•Representar i defensar els interessos dels afiliats amb les diferents agents en els àmbits econòmic, polític i social: actua com a interlocutor de les organitzacions representatives dels CET i de les empreses CET de Catalunya davant les diferents Administracions Públiques, els Sindicats, l'opinió pública i la resta de poders polítics, econòmics i socials.
•Potenciar la creació i desenvolupament dels CET així com la integració de persones amb discapacitat i altres col·lectius amb el risc d'exclusió social, tant en CET com en les empreses ordinàries.
•Fomentar la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat, tant a l'empresa ordinària com en els CET -quan la integració del treballador no és possible en l'empresa ordinària.
•Promoure la solidaritat dels federats, oferint serveis comuns tant de gestió empresarial com a socials.
•Coordinar les entitats federades i exercir de conciliadors en situacions conflictives i a petició de les parts  interessades.

Última actualització: 19-10-2020

Politica de cookies      Política de privacitat